Skidåkning

Mont Blanc på skidor

På vårkanten ligger Mont Blancs topp och gnistrar kritvit i solens sken efter vinterns snöfall. När temperaturen sakta stiger och dagarna blir längre och soligare är det åter igen möjligt att bestiga berget. Under slutet av april och början av maj är det en vild känsla i bergen. Brytpunkten mellan vinter och vår i kombination med att det är färre människor i bergen ger möjligheten att bestiga den normalt mycket populära toppen i en lugn och avslappnad atmosfär.

Vårt skidprogram bygger på att utifrån givna förhållanden skapa de bästa möjliga förutsättningar för dig att nå toppen. En skidbestigning är tuffare än en sommarbestigning både på alla sätt. Klättringstekniskt är det inte ett svårare moment men att bära skidutrustningen gör det mycket jobbigare. Toppdagen är mycket lång med totalt 1800 höjdmeter från hyttan. Den första delen av klättringen görs med skidor och stighudar, när det blir brantare klättrar vi i replag med stegjärn och isyxa. Klättraren har den extra vikten från skidutrustningen och behöver även ha kraft kvar för att kunna åka ner på ett kontrollerat sätt. Det långa åket tillbaka ner mot dalen kan erbjuda fin till usel snökvalitet. Hör av dig med en intresseförfrågan.

Utforska Alperna tillsammans med oss
Vi erbjuder privata grupper möjligheten att få sin skidsemester precis så som de vill ha den. Ett lyxigt flexibelt upplägg som ger dig och dina kompisar möjlighet att åka utvecklande och kvalitativ skidåkning i olika områden av Alperna beroende på önskemål och förhållanden.

Vi arbetar enbart med privata grupper och upplägget sätts ihop i samråd med kunden. Beroende på önskemål går det att boka enskilda dagar eller upp till sex dagars skidäventyr där vi rör oss mellan olika områden och länder. 

 

Priset beror på gruppens storlek och vad som ni vill ska ingå i paketet. Ett riktpris är att en guide för privat guidning kostar 4000-5000 SEK per dag exklusive omkostnader. 

 

Att åka i perfekt puder är en näst intill religiös upplevelse som är väldigt beroendeframkallande.

Att åka i perfekt puder är en näst intill religiös upplevelse som är väldigt beroendeframkallande.