Om Mont Blanc Specialisten

Chamonix är en självklar bas för Mont Blanc Specialisten då vi specialiserat oss på guidade bestigningar av Västeuropas högsta berg, Mont Blanc 4810 meter. Vi erbjuder även bestigningar av Matterhorn och andra berg i Alperna. På vintern guidar vi privata grupper till den bästa offpistskidåkning. 

Alla våra guider är certifierade internationella UIAGM / IFMGA-bergsguider/aspirantguider. Utbildningen till bergsguide ger den högsta möjliga kompetensen för att guida all typ av klättring och offpistskidåkning. Här presenter vi kort några av de guider som regelbundet jobbar på våra kurser. Vi sätter stor vikt på den sociala kompetensen när vi väljer vilka guider som vi samarbetar med. Vårt team av guider talar svenska eller god engelska.

Våra guiders primära uppgift är att på ett säkert sätt leda dig i bergen och dela med sig av sin entusiasm och erfarenhet.

Varmt välkomna!

Mike Wright

Mike Wright

Mike Wright - Internationell bergsguide / processledare / organisationskonsult

Mont Blanc Specialisten drivs av Mike som har åkt skidor, klättrat och utforskat Mont Blanc-massivet sedan början av 1990-talet. Mike har arbetat som bergsguide i mer än 10 år och hans drivkraft är att dela med sig av sin egen entusiasm kärlek till bergen och naturen. Förutom att jobba som bergsguide arbetar Mike med grupp och individutveckling i företaget Break Trail. Han är utbildad processledare och har läst tre år på Psykosyntesakademin i Stockholm.

Mattias Erlandson

Mattias Erlandson

Mattias Erlandson - Internationell bergsguide

Mattias är uppväxt strax utanför Stockholm men tog efter skolan skidorna på axeln och tåget till St Anton i de österrikiska alperna och blev kvar där i tretton vintrar. Efter det gick flyttlasset till Chamonix när längtan efter nya utmaningar i större berg blev för stor. Nu sex år efter flytten har Chamonix blivit hemmaplan. Han älskar klättringen och skidåkningen i alpinismens huvudstad, en känsla han hoppas kunna förmedla till sina gäster. På fritiden åker han gärna skidor i lagom gles lärkskog, eller sportklättrar i soliga Italien.

Timothy Connelly

Timothy Connelly

Timothy Connelly Internationell Bergsguide

Tim har rest och jobbat i de flesta av de större bergskedjorna sedan han började guida 1996. Han har hjälpt gäster att nå sina bergdrömmar från Alaska till Patagonien till Himalaya och Alperna. Sedan några år tillbaka jobbar Tim en stor del av året med Chamonix som bas. Han är en glad och karismatisk person som är mycket uppskattad av våra gäster. Vi är glada och stolta att ha med Tim i vårt team av guider.