Nyhetsbrev nr 1, 2013

Dags för en ny utmaning, Matterhorn

Förutom våra populära Mont Blanc kurser har vi till sommaren flera privata grupper som bokat bestigningar av Matterhorn. Det är en av de jobbigaste klättringar som vi regelbundet guidar. Det krävs både fysisk styrka i armar och rygg samt bra kondition för att ha en chans att nå toppen. Ett för krav är att du gått en grundkurs i klippklättring. Många av våra Mont Blanc gäster sätter Matterhorn som sitt nästa träningsmål. 

Välkomna!


Hyr en privat guide i sommar

Det finns mer än 60 toppar över 4000m i Alperna. Med en privat guide kan du eller din grupp bestämma vilket berg och led som du vill utmana dig själv med. Våra guider är oftast Svenska och har lång erfarenhet att att guida i Alpländerna. Gör en intresseanmälan så kan vi berätta mer om vilka möjligheter som finns. 


Vintern 2014 planerar vi att åka tillbaka med minst två grupper till Japans nordö, Hokkaido.

Vi erbjuder ett flexibelt roadtrip koncept där vi tar oss runt med minibuss och besöker flera av de olika områdena på nordön. Med turutrustning bestiger vi Vulkaner och får uppleva naturen bortom skidanlägningarna.  Vi har ett samarbete med Japanska guider som hjälper oss krydda upplevelsen med lokalkännedom berättelser om landets intressanta historia. Detta är en resa som garanterar djupsnö, fantastisk mat och kultur. Gör en intresseanmälan om detta låter intressant. 

Pudret i Japan
Ingen vind, kalla temperaturer samt långsamma snöfall gör pudret sjukt lätt.