Mont Blanc veckan

Det vackra vita berget, alpernas drottning, 4810m

Upplägget vi finslipat på i snart 10 år kallar vi "Mont Blanc Veckan" Det är en kurs som pågår i sex dagar och och bygger på att skapa de bästa förutsättningarna för varje deltagare att nå toppen. Veckan innefattar klättring, vandring, träning, förberedelsetoppar och så själva toppbestigningen. Det krävs inga tidigare klättererfarenheter för att nå toppen då de nödvändiga teknikerna lärs ut under förberedelsedagarna. Vi ser dock att de som bokar har en god allmänfysik. Klättringen till toppen innebär ofta en vandring och klättring i mer än tio timmar. För att ge dig själv goda möjligheter att lyckas rekommenderar vi kondition och styrketräning under en längre tid innan själva bestigningen.

Att nå toppen av ett berg är en av de tydligaste symbolerna för framgång och förverkligande av människors drömmar och mål. Det är inte svårt att ha drömmen, svårigheten är att ta stegen för att närma sig målet. För några blir Mont Blanc bestigningen det första klivet in i en ny värld av utmaningar och insikter. För andra är bestigningen en engångsupplevelse, en fysisk utmaning och annorlunda semester. Oavsett kommer dagarna i bergen ge färgstarka minnen som inte bleknar i första taget.

 Toppen av Mont Blanc i gryningsljus

Toppen av Mont Blanc i gryningsljus

Mont Blanc veckans upplägg

 

Ankomstdag: 
Ni får hjälp att hitta ert boende i centrala Chamonix. På kvällen håller den ansvariga guiden ett välkomstmöte och går igenom utrustning, väder och planer för veckan.

Dag 1:  Utbildningsdag och acklimatisering.
Vi åker längst upp i dalen i Le Tour och vandrar mot Albert Premier-hyttan, (2702 m). Träning i grundläggande isyx- och stegjärnsteknik. Trerättersmiddag och övernattning i hyttan.

Dag 2:  Utbildningsdag och acklimatisering.
Tidig morgon, 04.30 och vi utnyttjar skaren för att lättare ta oss över glaciären. Med våra kunskaper i ryggen bestiger vi antingen Tete Blanche (3429 m) eller Petit Fourche (3520 m) innan vi når fram till  Trienthyttan,  där vi övernattar.

Dag 3:  Utbildningsdag och acklimatisering.
Ytterligare en tidig morgon i pannlampornas sken som förberedelse inför huvudbestigningen. Oftast bestiger vi ytterligare en topp på drygt 3500 meter. Räkna med en vidunderlig utsikt över Mont Blancmassivet från den klippiga toppen. Efter att vi ätit vår matsäck återvänder vi ner till Chamonix för att förbereda oss inför andra halvan av veckan.

Dag 4-6:  Toppdagar
Dessa dagar är r
eserverade för huvudbestigningen. Guiden gör en bedömning utifrån väder och förhållanden vilken dag av de två möjliga toppdagarna som ser bäst ut. Vi vandrar dag fyra upp till någon av de hyttor som används som utgångspunkt för att klättra Mont Blanc. Guiderna sätter ihop teamen inför toppklättringen i samråd med gästerna. Går allt enligt planen och vi når toppen redan under tisdagen (dag 5) sover vi natten i hyttan och tar oss sedan ner till dalen på onsdag morgon. Den sista kursdagen kan vi i så fall använda till vad vi vill. Det är möjligt att prova på att klippklättra eller göra någon annan intressant aktivitet som passar gruppen.

Hemfärd
Kursen är slut på eftermiddagen dag 6 men då den natten ingår i priset brukar de flesta stanna över natten och flyga/resa hem någon gång dagen efter.

Guider och antal deltagare
Vi använder i första hand Svenska bergsguider och i andra hand lokala franska eller engelska guider. Alla guider som arbetar för oss är som är Internationellt IFMGA/UIAGM legitimerade. Vi sätter stor vikt på den sociala kompetensen hos våra guider då mycket av gästens upplevelse och säkerhet hänger på hur bra kommunikation fungerar i gruppen. Under veckans avslutande tre toppdagar är det en guide per två gäster. Detta gör att vi kan vara mer flexibla och öka möjligheten att nå toppen.

Val av boende i Chamonix.

Vi erbjuder två olika boende alternativ för de nätter vi sover i Chamonix. Du kan välja del i dubbelrum med frukost  på Hotell Gustavia eller Hotell Pointe Isabel i centrala Chamonix eller lägenhetsboende i mindre lägenheter utrustade för självhushåll med plats för 2-4 personer. Är ni ett sällskap på 2-3 personer och vill ha en egen lägenhet under veckan kan ni boka detta för 100€ extra. Se bilder och mer information under fliken boende.

Observera att kurspriset beror på vilket boendealternativ i Chamonix som du väljer

Priser
 16500 SEK med lägenhetsboende i Chamonix.
 
18500 SEK med hotell i delat dubbelrum med frukost

Föredrar du enkelrum på hotellet går detta bra att boka till och kostar då 300 kr/natt

I våra Mont Blanc paket ingår följande
 
- Guidning och utbildning under kursens sex och en halv dagar. 
 
- Klätterutrustning: stegjärn, isyxa, sele, hjälm. 
 
- Liftar, tåg- samt biltransporter under veckan.
 
- Boende i bergshytta med halvpension i 4 nätter.
 
- Boende i lägenhet alt. hotell i 3 nätter.
 

Exklusive
 - Resa till Chamonix
 
- Dryck
 
- Måltider i Chamonix samt lunch och mellanmål i bergen
 
- Försäkring som täcker helikopter räddning i Alpländerna
 
- Personlig klädsel och kängor samt övrig personlig utrustning, se utrustningslistan.

Bokning
 Fyll i vårt bokningsformulär här på sidan. Vi återkommer sedan med information kring betalning och  praktiska detaljer. 

 Vi har mer än 10 års erfarenhet av att guida våra gäster till toppen och vi ser fram emot att visa även dig dessa vackra berg som vi älskar.  

 

Varmt välkommen!

DSC_0068 (kopia).JPG