Klättring

Klassiska 4000 meters toppar

 

Här ges möjligheten att klättra några av de största bergen i Alperna. Det är en logisk fortsättning för dig som klättrat Mont Blanc och vill ha nya utmaningar. Du får även vidareutbildning utifrån dina tidigare erfarenheter. Vi siktar på att klättra lättare snö och is turer samt klippkammar i den alpinasvårighetgradena F till PD/AD. Veckan är uppbyggd så att varje deltagare ska kunna få möjligheten att klättra nya och spännande toppar.

Vårt mål under veckan är att klättra två till tre 4000 meters toppar i en svårighets grad och längd som passar teamet. Ofta åker vi till något av följande områden i Schweiz, Saas Fee, Zermatt eller Bernese Oberland. I denna vackert spektakulära del av Alperna finns flera 4000 meters berg som är tekniskt men fysiskt krävande. Vi utgår oftast från Chamonix. Guiden avgör i vilket område som är bäst att börja veckan. Det finns mer än 60 stycken 4000 meters berg i alperna så det finns en heldel att välja bland. Det går oftast att klättra många av de lättare topparna under hela sommarsäsongen.

Datum

Bokas efter intresseförfrågan.

 

Matterhorn

Varje alpinist har väl någon gång drömt om att klättra något av dessa världskända och respektingivande berg. Sagoberg med branta kammar som leder upp till en spetsig topp. De är inte extremt svåra tekniskt men seriösa och långa klättringar på brant klippa som kräver att du klättrat tidigare.

Veckan börjar med tre acklimatiserings- och förberedelsedagar. Under den andra halvan av veckan har varje deltagare sin egen guide för att få största möjliga flexibilitet. På detta viss har teamen störst möjlighet att kunna utnyttja luckor i vädret och klättra snabbt och effektivt.

Vi klättrar normalt Hörnlikammen eller Lionridge på Matterhorn. Skulle en bestigning av Matterhorn vissa sig vara omöjlig pga dåliga förhållanden på klätterlederna eller väder kommer vi istället inrikta oss på att klättra någon annan vacker och utmanande 4000 meters topp under veckan. Det blir hur som helst en tuff vecka fysiskt med massor av intryck och upplevelser.

Datum

Bokas efter intresseförfrågan.

Intresseförfrågan

Gryning Valais Roge 3 (kopia).jpg