Det finns mycket att upptäcka i bergen

Våra kurser och program riktar sig till en bred målgrupp. Här är ett smörgåsbord... välkommen att boka redan idag.

Det kanske är dags att testa dina gränser och utmana dig själv? Vad sätter dina begränsningar?

Berget har länge varit en metafor för mänskligt eller organisatoriskt växande. Att bestiga ett berg kan också betraktas vid att nå sitt mål och längs med vägen övervinna sina inre och yttre hinder. En metafor som Mont-Blanc specialisten gjort än mera bokstavlig. Mont Blanc Specialistens grundare, bergsguiden och organisationskonsulten Mike Wright utbildar sig sedan några år till terapeut på Psykosyntesakademin i Stockholm. Kunskaper som redan idag kommer väl till pass i Mont Blanc Specialistens erbjudanden för grupp- och individutveckling.

Vi har sedan flera år jobbat med att skräddarsy och utveckla givande gruppaktiviteter åt företag som kommer till Chamonix för att konferera, lära sig mer om sig själva och få ny frisk luft i lungorna.

Ge dig själv färgstarka minnen för livet - det är du värd.


Komfortzoner - rädslan är ingen vägvisare

Rädslan är en stark motståndare för varje människa som vill utvecklas. Att förstå vad som händer i vår kropp när vi blir rädda, stressade, eller nervösa är en av de viktigaste nycklarna till personlig utvecklig. Vi genomför lättsamma övningar där alla som vill får möjlighet att utmana sig själva. Grupperna diskuterar ämnet och erfarenheterna från övningarna med hjälp och ledning från en av våra erfarna coacher.

Övningar kan t ex. vara att gå på höghöjdslina, fira sig ner för en bergvägg, klättra upp för en klippvägg, glaciärvandring eller via ferrata klättring ( t ex i Dolomiterna).

Skicka en intresseförfrågan så bistår vi gärna med mer detaljerad information kring aktiviteterna och hur vi kan hjälpa er med logistik och planering.

Möten med utmaning

Vi arrangerar aktiviteter där alla i företaget kan vara delaktiga och få en givande rolig dag tillsammans. Troligen är ni intresserade av att göra någon upplevelseaktivitet som kontrast till konferensdelen som är stillasittande och inomhus. I Chamonix finns möjligheter till konferens, både i hytterna och på hotellen. Alternativt är det kanske en belöningsresa där folk bara ska ha det bra och njuta av frukten man förtjänat från ett bra genomfört projekt. Beroende på hur sammansättningen av människor i företaget ser ut har vi en uppsjö av förslag och idéer.

Med Chamonix som bas är följande aktiviteter möjliga:

Prova på klippklättring
Glaciärvandring
Samarbetsövningar
Via ferrata
Vandring med övernattning i bergshytta
Vinprovning
En dag med spa i bergen

Vi arrangerar konferensen efter era önskemål!